A Húsleves

2011.01.23. 13:23 Estefan

 Sok ember sok különböző ízre és készítési módra esküszik. Én személyesen az anyukámtól lestem el és ez ízlik. Íme:

Alapanyagok:

Mindig frissen a piacról. Jelen esetben a Bosnyák téri piac.

Marha hús (szegy - úgy 2kg), két nagyobb velős csont, két libaszárnytő és két kis darab disznóborda (kb.20dkg).

Zöldségek: répa (6 db és 2 fehér is), 2 karalábé, egy közepes zeller, 1 szem krumpli, egy fej vörös hagyma, 1 cikk nagyobb fokhagyma, fél csokor petrezselyemzöld, volt egy fél paprikám, így azt is beledobtam.

Főzés: 

Hideg vízbe marhát és a velős csontot bele, szemes bors és kevés só. Egy 3/4 óra múlva a többi húst. majd egy óra múlva a zöldségeket. A habot mindig leszedem. Ízlés szerint, só, bors. (nyami)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ettemegyjot.blog.hu/api/trackback/id/tr982607046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása